KOULUTETTU HIEROJA NELLI VEIJO

7.jpg

Olen Porvoon hierojakoulusta valmistunut koulutettu hieroja ja erikoistunut niveltoimintaan suorittamalla erikoisammattitutkinnon osan "nivelten liikkuvuuden edistäminen". Hallitsen monipuolisen hieronnan (klassinen ja urheiluhieronta) lisäksi myös monia faskia-, nivelmobilisaatio- ja kinesioteippaustekniikoita, jotka mahdollistavat kokonaisvaltaisen, yksilöllisen ja tehokkaan hoidon.

Otan asiakkaita vastaan pääsääntöisesti FysioAkatemiassa, Järvenpäässä. Teen myös sopimuksen mukaan räätälöityjä yritys- ja kotikäyntejä Uusimaan alueella esimerkiksi osana työhyvinvointipäivää.

Kipua, kolotusta, jännityksiä? Jäykkyyttä, tukkoisuutta, ongelmia palautumisen kanssa?

Stressiä, univaikeuksia, rauhattomuutta? Puutumista, pistelyä, päänsärkyä? 

Ota hieronta mukaan osaksi kehonhuollon ja hyvinvoinnin rutiineja jo ennenkuin ongelmia syntyy.

Varaa aikasi hierontaan helposti netistä https://fysioakatemia.fi/ajanvaraus.php!

Tiedustelut koti- ja yrityskäynneistä sähköpostitse nelliveijo@gmail.com.

Lämpimästi tervetuloa hoitoon!


FYSIOAKATEMIA

 

FysioAkatemia Oy

Seutulantie 3-5

04410 Järvenpää

www.fysioakatemia.fi

 

HIERONTAAN?

Hierontaan tulon syynä on useimmiten lihaskipu tai -jännitys, jäykkyys tai liikerajoitus, kova stressi ja sitä seuraava vajaa palautuminen tai muu jo selkeästi suorituskykyyn ja vointiin vaikuttava tekijä. Hieronnan keinoin pystytään yleensä puuttumaan tehokkaasti paitsi edellä mainittuihin tiloihin, mutta hierontaan voi tulla myös rentoutuakseen. Optimaalisessa tilanteessa hierontaan hakeutuminen tapahtuu jo ennen oireiden ilmenemistä ja pahenemista. Hieronta sopii yleensä kaikille perusterveille ikään katsomatta ja lievittää oirekuvaa myös monilla tuki- ja liikuntaelinten sairauksista tai kansansairauksista kärsivillä. Hieronta on helppo, hyvä ja tehokas hoitomuoto osaksi kehonhuollon ja hyvinvoinnin rutiineja aktiviisuustasosta ja iästä riippumatta. Hoitosuunnitelma luodaan aina yhdessä haastattelun ja mahdollisten tutkimusten pohjalta, jotka ovat olennainen osa hyvää hoitoa.

Manuaalinen hierontakäsittely tehostaa laskimoverenkiertoa, avaa hiusverisuonia, poistaa lihaskovettumia ja jännitystä, rentouttaa ja rauhottaa sekä vapauttaa kipua lievittäviä ja hyvää oloa tuottavia hormoneita. Aineenvaihdunta, verenkierto ja lymfanesteen kierto tehostuvat, liikkuvuus ja elastisuus paranevat, palautuminen tehostuu ja lihaksen toimintakyky paranee. 

MILLOIN EI HIERONTAAN?

Akuutit tulehdukset, kuten bursiitit tai ihon tulehdukset tai tulehdusvaiheessa oleva nivelreuma. Tuoreet vammat: ruhjeet, murtumat tai haavat, myös akuuttien venähdysten ja revähdysten on syytä antaa parantua ennen hoitoa. Kuumeessa, flunssassa, krapulassa tai humaltuneena hieronta tulee jättää väliin. Myös suurentuneet imusolmukkeet viittaavat yleensä tilaan, jolloin hieronta ei ole suositeltavaa. Hieronnan aineenvaihduntaa tehostava vaikutus saattaa ulottua myös syöpiin tai kasvaimiin, eli konsultoithan aina ensin lääkäriä. Muita hieronnan kontraindikaatioita ovat lihasreuma, kihti, verenvuototauti (hemoflilia), laskimotukokset, valtimokovettumatauti sekä tuntopuutokset tai spastiset halvaukset. Myös tietyt lääkkeet tulee ottaa huomioon hoitoa suunnitellessa.

Mikäli terveydentilasi tai hieronnan soveltuvuus sinulle epäilyttää, ota yhteys hoitavaan lääkäriisi

HIERONNAN JÄLKEEN?

Hieronnan jälkeen on aina hyvä nauttia runsaasti vettä, jotta varmistat palautumisen ja ehkäiset päänsärkyä, jonka nestevajaus saattaa aiheuttaa. Muokkaavamman hieronnan jälkeen on suositeltavaa välttää raskasta liikuntaa ainakin samana päivänä, omaa palautumista kuunnellen. Kevyt kävely tai saunominen sen sijaan sopivat hyvin. Hieronnan jälkeen aineenvaihdunnan tehostumisen ja hermostolliset vaikutukset voivat näkyä esimerkiksi paleluna, päänsärkynä tai muuta tukkoisuutena, jotka ovat yleisiä, vaarattomia jälkioireita. 

KOULUTETTU HIEROJA?

Koulutettu hieroja on nimikesuojattu ammattilainen, joka on suorittanut hierojan ammattitutkinnon ja todistanut osaamisensa valtakunnallisella näyttötutkinnolla. Koulutettu hieroja on Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö, jonka toimintaa säätelevät monet potilasturvallisuuteen ja laadukkaaseen hoitoon tähtäävät lait ja asetukset. Koulutettu hieroja on turvallinen valinta. Valviran ylläpitämästä JulkiTerhikki -rekisteristä voit helposti tarkistaa hoitajan oikeudet. 

NIVELHOIDOT JA NIVELMOBILISAATIO?

Moniin nivelongelmiin ja -sairauksiin, kuten esimerkiksi nivelrikkoon, voidaan saada helpotusta paitsi pehmytkudosten käsittelyllä, myös nivelmobilisaatiolla. Nivelmobilisaatio tarkoittaa niveleen kohdistuvaa liikehoitoa jolla pyritään lisäämään nivelen liikkuvuutta, vähentämään kipua ja parantamaan nivelen aineenvaihduntaa. Manuaalisesti hieronnan yhteydessä suoritetut nivelmobilisaatiotekniikat ovat rauhallisia, miellyttäviä ja tehokkaita ja ne suoritetaan aina nivelen luonnollisella, fysiologisella liikeradalla.

Lisää tietoa hieronnoistani löydät blogin puolelta esimerkiksi seuraavista postauksista:

USEIN KYSYTTYÄ HIERONNASTA (OSA 1)

USEIN KYSYTTYÄ HIERONNASTA (OSA 2)